Synopsis

Op deze pagina vindt u de synopsis naar de boeken.

Let op de synopsis ‘verraadt’ het eind.

Een odyssee Over een jongeman die tijdens een zeiltocht nadenkt over zijn vaderschap en onderwijl Odyssee-achtige avonturen beleeft. (Ylva leest stukjes uit Een odyssee.)

Vluchten Over Yazid en Fatima die naar Syrië vertrekken om daar mee te vechten en Ezra en Faye die vanuit Syrië naar het Westen vluchten (Tamara leest stukjes uit Vluchten)

Nimeni Over een docent die gefascineerd is door Lolita van Vladimir Nabokov en L´Amant van Marguérite Duras en een meisje uit Roemenië naar Nederland smokkelt. (Robin leest stukjes uit Nimeni)

Memoires van Hendrikus Johannes Gustav Faust jr. Over Hendrik Westgeest die zijn naam verandert omdat hij ontdekt dat hij van Faust afstamt.

Valsheid in geschrifte Over een schrijver die een roman schrijft over een schijnbaar schizofreen meisje. Het meisje komt achter haar werkelijke afkomst. De schrijver gaat op zoek naar zijn vakantie liefde en ontdekt dat hij ook niet meer is dan een romanfiguur.

Hof van Eden Over een familie die een camping runt en waar gebeurtenissen plaatsvinden zoals zij ook in de Bijbel te vinden zijn.

Wilt u een boek bestellen ga dan naar www.inderietenstoel.nl/webwinkel .