Pagina’s: 162

format: 13,5 x 18,x5 x 2 cm

Maurits leest een bericht over een Nederlandse vrouw die met haar dochtertje op een Griekse landweg verdwaald leek. Het bericht intrigeert hem en hij duikt in het leven van deze vrouw. Hij spreekt haar jeugdvriendin in Zutphen, die vertelt over haar leven in deze provinciestad en haar vriendin in Amsterdam die hem vertelt hoe zij haar leven in Amsterdam leidde en haar Griekse vriend ontmoette.  Uit de correspondeert met haar broer leert hij dat zij enigst kind was van een nogal traditionele familie. Allengs komt de lezer steeds meer over het leven en karakter van deze vrouw te weten.

Parrallel aan deze queeste krijgt de lezer ook over het eigen verleden van Maurits te lezen. Met name hoe hij het hem niet lukt vriendinnen aan zich te binden. Zijn zus probeert leidt hem het volwassen leven in, maar probeert hem ook te beschermen tegen de pijn die liefde kan geven. Het verhaal is zowel in de ik vorm geschreven: de stukken waarin de hoofdfiguur op zoek gaat naar de vrouw; in de hij-vorm als het over hem zelf gaat

Het verhaal speelt zich af eind jaren ’70 van de vorige eeuw en geeft een goed beeld van hoe een schrijver in die periode zonder internet aan zijn informatie kwam en welke moeite hij moet doen om informatie over een voor hem onbekend iemand te verzamelen.

(Ga terug naar webwinkel)