Schrijvers ABC Frankrijk 2020

HAERSMA STAETE

cropped-image1-2.jpg

In samenwerking met Het Schrijflab organiseren wij de schrijfweek:

SCHRIJVERS ABC

Schrijfweek

Heb je plezier in schrijven en zoek je naar een ander soort vakantie? Schrijvers ABC geeft je deze zomer de ideale kans om spelenderwijs te leren schrijven Zuid-Frankrijk. Zesentwintig schrijfopdrachten in zeven dagen. Heerlijk genieten in en moeiteloos schrijven op een relaxte locatie in de Franse Gers.

Je ontdekt hoe het schrijven voor jou werkt, overwint weerstanden en verliest onbezorgd de controle over wat er op papier komt. Je speelt met taal en techniek en doet schrijfervaring op, krijgt inzicht in wat er uit je pen vloeit. Je bewandelt ongebaande paden, schrijft vanuit wonderlijke invalshoeken en overtreft jezelf. Ongemerkt maak je je in een ontspannen sfeer het abc van het schrijven eigen.

De a is van het begrip actie dat de ruggengraat vormt van ieder verhaal. De b is de bron van het woord betekenis dat vraagt waar het verhaal over gaat. De c komt van conflict waar een goed verhaal niet zonder kan. De d staat voor de dialoog die een scène doet spetteren en sprankelen van energie. Schrijvers ABC, een zomerweek schrijven van a tot zet.

De locatie en het verblijf

Het Schrijvers ABC wordt gegeven op Ons Schrijvershuis Haersma Staete in samenwerking met coöperatieve uitgeverij In de Rieten Stoel.
Haersma Staete is een in de jaren tachtig gebouwde Franse villa in het noorden van de Gers op anderhalve kilometer van het stadje Condom.
Haersma Staete heeft eenvoudig ingerichte slaapkamers: vier tweepersoonskamers en één vijfpersoonskamer. Het verblijf plus ontbijt en lunch is bij de cursusprijs inbegrepen. Dit is inclusief de koffie, de thee en het water tijdens het schrijven.

In de omgeving (zie pagina de omgeving) zijn veel kleine restaurants waar u ’s avonds kunt genieten van een smakelijke maaltijd. Daar kunnen we als groep reserveren, maar u bent vrij een eigen keuze te maken. Ook is het mogelijk gezamenlijk een uitgebreide borrelhap klaar te maken, of een barbecue te organiseren op Haersma Staete.

Wie, wat, waar en wanneer

Schrijfdocent: Koos van den Kerkhof
Gastheer: Peter den Hollander

Schrijfweek: € 795,– p.p.
Inclusief logies, ontbijt en lunch.

(Er zijn 5 (tweepersoons)slaapkamers beschikbaar en een kamer waar 3 personen met ruime afstand kunnen slapen. Ook kan er op het terrein met een tent, caravan of camper gelogeerd worden. Vraag ons om nadere informatie hierover. Mocht er een partner meereizen, dan kan de kamer met hem/haar gedeeld worden.)

Aantal deelnemers: 7 – 12

Locatie: Haersma Staete, Condom, Gers, Frankrijk (zie pag reisadvies)

Data: 23 t/m 29 augustus 2020

Inschrijven voor: 9 augustus 2020

Deelnemen? Schrijf U hier in: ik neem graag deel aan de Schrijfweek 2020

. (Je wordt doorgelinkt naar de inschrijfpaginga van Het Schrijflab.)

________________________________________________

Links naar andere schrijfvakanties:

De 9 fijnste schrijfvakanties in Europa : schrijfvis/schrijfvakantie

Schrijven is van mij schrijfvakanties.

Marlen Visser kasteel, Chateau d’Aix : 12-19 september 2020, schrijfvakantie

Jolanda Pikkaart 20- 25 september 2020 In natuurgebied de biezen schrijfvakantie

Hetty Kleinloog 16 – 23 september; 24 september – 2 oktober; 10 – 18 oktober. Schrijfvakanties aan de Turkse Westkust: schrijfvakanties

Lekker schrijven van 27 augustus tot 2 september Lekker schrijven