De omgeving

Condom, voormalig bisschopsstad en onderprefectuur, is de hoofdstad van de Armagnac en gelegen in het hart van de Gascogne, aan de oevers van de Baïse. Het biedt zijn bezoekers een rijk bouwkundig erfgoed, zoals de elegante herenhuizen uit Polignac en Cugnac uit de 18e eeuw en de oude Saint-Pierrekathedraal uit de 16e eeuw en het prachtige klooster in flamboyante gotische stijl.

Andere historische plekken:

Kasteel Cassaigne : Gebouwd in 1247 door Montassin Galard, abt van Condom, het kasteel werd later het buitenverblijf van de bisschoppen van Condom. Tijdens de Revolutie werd het kasteel tot nationaal bezit en werd het overgenomen door de voormalige steward van de bisschoppen. Zijn nakomelingen zijn er nog steeds eigenaar van.

Larressingle: Historische evocatie van het leven in de Middeleeuwen. De klederdracht vertelt het verhaal van het dorp op het moment van de 100-jarige oorlog. Kom binnen via de ophaalbrug van de Bastille, waar de oorlogsmachines nog staan opgesteld zoals de katapult of trebuchet..

Château du Busca Maniban: Dit kasteel is een voorbeeld van 17e eeuwse architectuur, de monumentale trap, kapellen, tuinen en wachtzaal.

Al met al genoeg plekken voor verrassende schrijfopdrachten in zomerschrijfweek: Het Schrijvers ABC.