Marianne van der Wal-Bredemeijer is KAM-coördinator bij een middelgroot hoveniersbedrijf. In haar vrije tijd schrijft ze verhalen. Wat ooit begon als redactiewerk voor de schoolkrant, groeide uit tot haar grootste liefhebberij. Marianne schreef verhalen voor gezinsvieringen in de kerk en volgde een aantal schrijfcursussen. Van een van de verhalen die ze daarvoor bedacht, schreef ze een (jeugd)boek, waarvan thans het manuscript ter beoordeling bij enkele uitgevers ligt.
In 2014 gaf ze enkele schrijfworkshops op de basisschool en ze beoordeelde manuscripten van een aantal aspirant-schrijvers. Naast het beheer van haar website heeft ze een blog waarop ze op een luchtige manier schrijft over alledaagse onderwerpen want ze houdt van spelen met taal. In 2015 won ze de (gedeeld) tweede prijs bij het Groot Wijchens Dictee). In 2017 kwam ze bij haar eerste schrijfwedstrijd met haar thriller op de longlist, en in 2018 werd haar thriller gepubliceerd in de verhalenbundel “De zwarte agenda”, hetgeen haar nog meer motiveerde om door te gaan met haar geliefde schrijfhobby.

Marianne zal jouw manuscript beoordelen op taalgebruik (spelling, grammatica, zinsbouw), maar ze zal ook kijken naar originaliteit, stijl, verhaallijnen, karakters en spanningsopbouw.