Manuscript

Hoe werkt het?

Voor een schrijver

1. Je kiest maximaal drie redacteuren van wie je graag wilt dat zij jouw manuscript lezen.

2. Je mailt je manuscript (of een deel daarvan) naar inderietenstoel.manuscripten@gmail.com en vermeldt in de mail de namen van de redacteuren van jouw keuze. Stuur ook een synopsis van één A4 mee.

3. Je stelt concrete vragen aan de hand waarvan jij wilt dat de betreffende redacteur jouw manuscript beoordeelt.

4. Je stuurt inderietenstoel@gmail.com een kort verhaaltje over jezelf en een foto. Deze worden op de site opgenomen: je bent lid van de coöperatie. (zie Lidmaatschap)

5. Jouw mail wordt doorgestuurd naar de redacteuren van jouw keuze..

Voor een redacteur

1. Je beantwoordt zo snel mogelijk de aanvraag voor het beoordelen van een manuscript die je via ons hebt ontvangen. Je meldt of je tijd (en zin) hebt om het manuscript te lezen.(Let wel: voorwaarde voor het lidmaatschap van de coöperatieve is dat je manuscripten leest.)

2. Je vult het Impressie Formulier in, stuurt het retour. Het is niet de bedoeling dat daarover gediscussieerd gaat worden.

Voor een schrijver 

Je besluit na diverse redactierondes om het boek te publiceren. Daar zijn verschillende mogelijkheden voor. Er bestaan uitgeverijen annex drukkerijen die voor een redelijke prijs een redelijke oplage kunnen drukken. Ook is er de mogelijkheid om Printing On Demand te doen. Daarnaast kun je denken aan het publiceren als e-book of zelfs als luisterboek. (zie Uitgeven in eigen beheer)
Als je zover bent, kunnen we helpen bij je keuzes. Wellicht zijn er schrijvers/redacteuren die hier al ervaring mee hebben.

Professionele begeleiding

Als lid van de coöperatieve uitgeverij kun je professionele begeleiding inhuren. Op deze site wordt een aantal professionele redacteuren genoemd. Je kunt hen rechtstreeks benaderen.