Gelegenheidsredacteur

Een gelegenheidsredacteur is een veellezer. Is iemand die van lezen houdt en bereid is ook manuscripten te lezen. Hij/zij geeft je feedback als lezer, geen taal – of verhaaltechnische feedback, maar gewoon wat hij of zij als lezer van jouw verhaal vindt.
Stuur de redacteur van jouw keuze een mailtje met een synopsis, maar vertel daarin niet de afloop, prikkel de nieuwsgierigheid en vraag of hij/zij jouw manuscript wil lezen.

Ine Snyers is 33 jaar. Ine is momenteel zonder werk en besteedt nu veel tijd aan het voeren van sollicitatiegesprekken en opstellen van motivatiebrieven. Ze leest graag en ze leest veel. Bijna elk genre kan haar wel bekoren, romans, literatuur, thrillers, Young adult,.. Momenteel leest ze 5 van de genomineerden voor de Hebban debuutprijs.

Ze hoopt zelf ooit ook een boek te schrijven maar daar is ze momenteel nog niet aan toe. Ze bewondert iedereen die schrijft en hoopt hen te kunnen helpen door gelegenheidsredactrice te zijn.

Petra van Engelburcht is schrijver van originele verhalen met actie, spanning, romantiek, veel dierenliefde en humor. Daarnaast gaat ze een kopje erotisch genoegen niet uit de weg en dit mag best homofiel zijn. Er liggen een boel boeken klaar, maar ja, als beginnende schrijfster krijg je nergens een voet tussen de deur en toch blijft ze verwachten dat er ooit een uitgever samen met mij deze boeken wil presenteren. Haar grootste hobby is schrijven, maar ze maakt graag prachtige sprookjesjurken om daarmee naar de Elfia of Caslefest te gaan.

Het concept van de coöperatieve uitgeverij In de Rieten Stoel sprak haar aan, daarom heeft ze een hoofdstuk van een manuscript ingestuurd. En ze wil ik graag andere verhalen van anderen lezen en haar mening geven.

Wilma van der Stap werkt als apothekersassistente en heeft daarnaast de opleiding tot vertaler Engels gevolgd, waar ze verder, tot op heden, niets mee doet. Zelf schrijven is absoluut geen ambitie van haar, zo zou er te veel tijd om te lezen verloren gaan. Ze leest al zolang ze zich kan herinneren en kocht als kind al liever boeken dan snoepgoed van haar zakgeld. Favoriete genres zijn vooral thrillers en detectives, al gaat de voorkeur steeds meer uit naar literatuur. Maar het allerbelangrijkste van een boek is dat het goed is geschreven en dat het verhaal boeit.

Joella van den Broek is werkzaam in de bibliotheek en volgt een taal studie Latijn.
Ze lees graag kind en jeugdliteratuur maar ook feelgood en historische romans. Ook mag ze graag poëzie of korte verhalen lezen.
Zelf schrijf ze poëzie en korte verhalen.
Joella houdt een boekenblog bij en bezoekt ze ook regelmatig in een leesclub.
Eigenlijk ademt ze dus gewoon boeken ;—).

Wil je gelegenheidsredacteur worden? Stuur een mail naar: Inderietenstoel@gmail.com