Abimbola

Een nachtelijke ontmoeting in een foute bar in Lagos Nigeria. Ruud, een Nederlandse expat van middelbare leeftijd en Abimbola, een arme maar levenslustige studente. Ruud rouwt om zijn overleden echtgenote en voelt zich schuldig dat hij zijn kinderen in de steek heeft gelaten. Abimbola, half zo oud als Ruud, ziet de wereld vooral van de zonnige kant en zit vol toekomstplannen, ondanks dat haar vader is overleden en zij als oudste dochter een heel gezin moet onderhouden.

Ruud helpt Abimbola financieel tijdens haar studie, Abimbola voorkomt dat Ruud aan zijn depressie ten onder gaat. De seks is geweldig, de verschillen zijn echter onoverbrugbaar, dus van liefde kan geen sprake zijn, vindt Ruud, die zich continue verbaast over de chaos en gekkigheid van Nigeria.

Pas na zijn assignment, terug in Nederland, herenigd met zijn kinderen, beseft Ruud dat verschillen in huidskleur, leeftijd en categorie en religie echter liefde niet in de weg hoeven te staan. In een poging terug te winnen wat hij door zijn vingers heeft laten glippen keer hij terug naar Lagos, om samen met Wale – zijn trouwe chauffeur en raadgever – , Abimbola op te sporen.

Abimbola bestellen

Monumenten

Julian en Susan zijn zomerkamp begeleiders eind jaren 70. Julian komt uit Nederland en Susan uit Zwitserland. Ze ontmoeten elkaar tijdens een tour langs de oost kust van Amerika. Ze besluiten om samen ook de rest van Amerika te gaan bereizen. Dat daar een liefde gaat ontstaan is vanzelfsprekend en die ontstaat ook. Peter den Hollander schetst op bijzondere wijze hoe het reizen eind jaren 70 ging, maar ook hoe de reële liefde die tijdens zo reis ontstaat. Hij geeft een beeld van verliefd zijn in die tijd.

 

Monumenten bestellen

Tragiek van een verloren tijd

Als de blinde Arthur op een dag thuiskomst blijkt zijn huis te zijn afgebrand. Hij gaat zwerven en wordt door louche figuren meegenomen. De dove Paul is geobsedeerd door mooie meisjes. Hij gaat hen schilderen tot …. Peter den Hollander beschrijft in deze roman de levens van een blinde en een dove die ieder hun eigen passie hebben. In de namen van de personages herken je de knipoog die Peter geeft naar de Franse literatuur eind 19e eeuw.

Tragiek van een verloren tijd bestellen

Overmacht

Gedurende de burgeroorlog in El Salvador in de jaren tachtig, gebeurde er de vreselijkste dingen. De regering verdedigde de landeigenaren die op hun beurt de bevolking uitbuitte. In die tijd steunde Amerika zulke politiek. In een drietal verhalen schetst Peter den Hollander de belevenissen van de mensen ter plekke en in Nederland. Het zijn schetsen zoals die voor elke oorlog geldt ook voor de oorlogen die nu in het Midden Oosten gevoerd worden.

Overmacht bestellen

Een zeker verleden

Maurits gaat op zoek naar het verleden van een vrouw die in Griekenland is verongelukt. Hij bezoekt daarvoor vriendinnen en het ouderlijk huis van deze vrouw. Gedurende zijn zoektocht komen ook herinneringen uit zijn eigen verleden naar boven. Het verhaal wordt vanuit verschillende perspectieven geschreven, waardoor Peter den Hollander een bijzondere spanning weet op te roepen. 

Een zeker verleden bestellen

Carnaval – korte verhalen

In een zestal verhalen vertelt Peter den Hollander over hoe levens kunnen lopen, van waartoe een bezoek aan het carnaval kan leiden, wat een krantenbericht kan doen, wat pijn kan betekenen, wat de dood van een moeder kan veroorzaken, hoe je tijd langzamer kan laten lopen, welke indruk een straat op je kan maken en een wandeling Venetië. Hij doet dit in een stijl die de lezer dwingt het verhaal uit te lezen.

Carnaval bestellen

Ook de andere boeken van In de Rieten Stoel zijn als e-book te koop zie de webwinkel