De professionele redacteuren (en de vormgeefster) die aan de coöperatie verbonden zijn, kun je tegen betaling inhuren om je manuscript professioneel te beoordelen en redigeren, en/of om in bredere zin voor een bepaald traject als schrijfcoach te fungeren. Je kunt hen mailen en een offerte vragen.

RuysKees Ruys (www.keesruys.nl) studeerde Nederlands aan de School voor Taal-en Letterkunde in Den Haag. Hij debuteerde in 1983 in Hollands Maandblad met zijn ‘Brief uit Java’. De publicatie van een romanfragment in Tirade resulteerde in 1986 in de publicatie van zijn eerste roman, Een afgedragen huid. Sindsdien publiceerde hij bij Van Oorschot, Veen en Atlas verschillende romans en reisverhalen, waaronder de eerste drie delen van De randgebieden, een monumentale cyclus reisboeken over Indonesië. Bij uitgeverij In de Knipscheer verschenen twee biografieën van zijn hand: Alles is voor even. Het bewogen schrijversleven van Aya Zikken (2012) en Chris Hinze. Een biografie (2015). Naast het schrijven is Kees oom tekstredacteur bij literair tijdschrift Extaze.

Kees is professioneel aan de uitgeverij verbonden, dat betekent dat hij tegen vergoeding je manuscript beoordeelt.

Els KortEls Kort (www.elskort.nl) volgde de opleiding Grafische en Typografische Vormgeving aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Sindsdien heeft ze zich gespecialiseerd op het gebied van boekomslagen, typografie en fotografie. Ze ontwierp onder meer publicaties voor de internationale kunstuitgever Hatje Cantz Verlag, voor uitgeverij In de Knipscheer, Uitgeverij Van Oorschot en de voormalige Haagse uitgeverij Valerius Pers. Daarnaast is ze redacteur, vormgever en webmaster van het literaire tijdschrift Extaze. Recensent Ezra de Haan schreef op Literatuurplein.nl over haar werk: ‘Haar stijl oogt klassiek, maar heeft altijd een twist. Beschaafd avantgardistisch is, denk ik, de beste omschrijving.’

Els is professioneel aan de uitgeverij verbonden, dat betekent dat zij tegen vergoeding je kan adviseren over de vormgeving of zelfs de vormgeving kan verzorgen.