Verzendklasse: Europa

verzendkosten Europa

Een odyssee

(Ylva leest stukjes uit Een odyssee.)

Recensies   Synopsis

 

Hof van Eden

Op een voorjaarsdag in 1978 vlucht Bram uit Nederland. Hij strandt in een bosrijk gebied aan de oever van de Süre in Luxemburg. Hier start hij de camping Hof van Eden en een beweging om de wereld te verbeteren. Langs sardonische lijnen ontrolt zich een geschiedenis waarin Peter den Hollander grote Bijbelse verhalen naar de overzichtelijke wereld van een Luxemburgse camping verplaatst.

Memoires van Hendrikus Johannes Gustav Faust jr

Nadat Hendrik Westgeest in een verzorgingscentrum voor jongdementen is opgenomen, besluit hij zijn memoires te gaan schrijven. De verschillende carrières die zijn leven vulden liepen niet allemaal even glorieus af. Gravend in zijn voorgeschiedenis ontdekt hij dat de duivel een prominente rol in de levens van zijn voorouders heeft gespeeld. Hij verandert zijn naam in Hendrikus Johannes Gustav Faust jr., omdat hij vindt dat die meer rechtdoet aan zijn afkomst.

In deze Memoires worden aan de verhalen van Mefisto van Klaus Mann en Faust van Goethe een eigentijds personage toegevoegd in wiens leven de duivel een storende rol speelt.